Kattungar

Kattungar

AKTUELL KULL

 

 

Dennijennis Noblesse och Snowy River's Jerikoff har fått 5 fina kattungar den 15/5 2014. Det blev 3 hanar och 2 honor. Samtliga med färgen svartsilverspotted (ns24).

 

S*Dennijennis kattungar säljes enligt Sveraks regler och är vid leverans:

 

- Sverakregistrerade

- ID-märkta med chip

- dubbelvaccinerade

- avmaskade 3 ggr

- veterinärbesiktade med friskhetsintyg max en vecka gammalt

- dolda-fel-försäkrade i 3 år

- minst 12 veckor gamla

- rumsrena, välsocialiserade och trevliga kattungar!

 

S*Dennijennis är en liten uppfödning i hemmiljö av Sibiriska katter. Vi bor på landet utanför Halmstad. Alla mina katter bor och växer upp inomhus bland familjen men de har möjligheter att vistas ute när de vill i en rastgård med klättermöjligheter och vattenbad vilket är mycket uppskattat. Kattungarna blir vana vid olika människor från det att de är mycket små. Jag lägger ner myckettid på att hantera och socialisera kattungarna under de första viktiga veckorna.

Beroende på årstiden har även alla kattungarna möjlighet att få vara ute i egen skyddad trädgård eller i rastgården.Jag strävar efter att föda upp friska Sibiriska katter med ett bra temperament och som uppfyller den gällande rasbeskrivningen enligt FIFe så bra som möjligt.Jag försöker också att hålla en så låg inavelsprocent som möjligt och använder därför också utländska katter i min uppfödning då det är möjligt.De katter som används till avel testas för FELV och FIV samt undergår ultra-ljudsundersökningar av hjärtat för att utesluta Hypertrofisk Cardiomyopati (HCM).

Det har visat sig att många som är allergiska mot katter tolererar den Sibiriska katten bra. Vi ställer gärna upp som testhem om det är någon som vill prova på att hälsa på en Sibir.

 

FELV = Felint leukemivirus: ett virus som ger tumörer i olika organ.

FIV = Ett virus som är närbesläktat med HIV som sätter ner kattens immunförsvar.

HCM = Hypertrofisk Cardiomyopati: en ofta ignorerad hjärtmuskelsjukdom hos katten.